Prometne nesreće u D. Knegincu, Jelenščaku, I. Željeznici i Stažnjevcu

VV | 17.4.2023. u 12:16h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 14. travnja oko 14 sati u Donjem Knegincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 28 godina upravljala je osobnim vozilom državnom cestom iz smjera auto-ceste A-4 u smjeru Turčina. Dolaskom do kružnog toga kod trgovačkog centra, zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, prednjim je dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni, kojim je upravljala 54-godišnjakinja. Udareno je vozilo odbačeno prema naprijed te prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje upravljao 34-godišnjak, koji je također bio zaustavljen u koloni. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 54-godišnja vozačica i 34-godišnja putnica iz vozila 34-godišnjaka. Obje su ozlijeđene žene prevezene u Opću bolnicu Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. travnja oko 14.20 sati na državnoj cesti D-24 u Jelenščaku, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 42 godine upravljala je osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa u smjeru Podruta. Dolaskom u Jelenščak, van naseljenog dijela mjesta, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela vozilom u desno van kolnika. Pritom je prednjim desnim dijelom, a potom i stražnjim dijelom vozila, udarila u zemljani nasip, nakon čega se vozilo odbilo natrag na kolnik, gdje se zaustavilo na prometnoj traci za vozila iz suprotnog smjera. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 41-godišnja putnica iz vozila, kojoj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U nedjelju, 16. travnja oko 4.30 sati na županijskoj cesti u Ivanečkoj Željeznici, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 44-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Margečana u smjeru Salinovca. Prilikom ulaska u oštri nepregledni desni zavoj, uslijed umora je zaspala u vožnji te nastavila kretanje vozilom ravno, pri čemu je sletjela u lijevo van kolnika na mekani teren i u cestovni jarak, gdje je prednjim dijelom vozila udarila u stablo. Pritom je ozlijeđena te je sama zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 16. travnja oko 20.45 sati u Stažnjevcu. Žena starosti 54 godine upravljala je osobnim vozilom lokalnom cestom u smjeru Ivanečke Željeznice. Dolaskom u Stažnjevec, zbog nekretanja što bliže desnom rubu kolnika, na kojem prometne trake nisu obilježene, prednjim lijevim dijelom vozila naletjela je na prednji dio bicikla kojim je iz suprotnog smjera, pod utjecajem alkohola od 1.64 promila, upravljao 61-godišnjak. Vozač bicikla je uslijed udara pao na kolnik te je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.