Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Trnovcu Bartolovečkom, Madžarevu i Ludbregu Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Trnovcu Bartolovečkom, Madžarevu i Ludbregu

| 29.6.2020. u 20:57h | Objavljeno u Crna kronika

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 26. lipnja oko 15 sati u Trnovcu Bartolovečkom. Ženska osoba starosti 24 godine upravljala je osobnim vozilom županijskom cestom u smjeru Gospodarske zone Trnovec. Prolaskom kroz raskrižje s ulicom Motičnjak i ulaskom u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te prometnoj situaciji, izgubila je nadzor nad upravljačem. Vozilo se pritom zanijelo po kolniku i sletjelo u lijevu stranu kolnika u cestovni jarak. Nakon toga se od siline udara, odbilo natrag na kolnik i prevrnulo na krov. Tom je prilikom stražnjim desnim dijelom udarilo u lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak. Isti je vozilom nakon udara sletio s kolnika u desni cestovni jarak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 24-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 27. lipnja oko 21.40 sati, u Madžarevu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 44 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.92 g/kg makadamskim parkiralištem ugostiteljskog objekta. Dolaskom do kolnika državne ceste D-24, započeo je uključivanje u promet, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je u prednji dio njegovog vozila, prednjim desnim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je državnom cestom iz smjera Topličice u smjeru Novog Marofa, upravljala 56-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 27-godišnji putnik iz vozila vozačice. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Muškarac starosti 69 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 27. lipnja oko 16.15 sati u ulici Bana Jelačića u Ludbregu. On je upravljao mopedom te je na ravnom cestovnom potezu, u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13  prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 10 s  materijalnom štetom. Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa  utvrđeno je ukupno 100 prekršaja.