Prometne nesreće diljem županije, ozlijeđeno pet osoba

VV | 13.3.2023. u 15:16h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 10. ožujka oko 07.30 sati, u mjestu Nova Ves Petrijanečka, ozlijeđen je 25-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom županijskom cestom br. 2101, od Gornjeg Ladanja prema Novoj Vesi Petrijanečkoj. Pri ulasku u blagi desni zavoj pretjecao ga je nepoznati osobni automobil. Nakon izvršenog pretjecanja nepoznati vozač je naglo skrenuo udesno ispred njegovog vozila, uslijed čega je u strahu od sudara vozila, 25-godišnjak vozilom skrenuo udesno te je desnim kotačima vozila zahvatio cestovnu bankinu nakon čega je prednjim kotačima vozila sišao udesno u kanal oborinskih voda. 25-godišnjak je liječničku pomoć zatražio u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 10. ožujka oko 10.00 sati u mjestu Črnec Biškupečki, ozlijeđen je 63-godišnji muškarac. On je upravljao biciklom na način kojim se umanjivala stabilnost bicikla, izgubio je nadzor nad upravljačem te je pao sa bicikla na biciklističku traku. Isti je odbio alkotest. Pri padu je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak, 10. ožujka oko 23.00 sati u ulica Ratimira Hercega u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 47 godinu upravljala je biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.24 promila. Izgubila je nadzor nad upravljačem bicikla, te pala na kolnik. Od pada je zadobila ozljede, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 11. ožujka oko 12.00 sati, u Varaždinskoj ulici u Varaždinskim Toplicama, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 62-godišnjakinja je upravljala osobnim vozilom iz smjera mjesta Vrtlinovec u smjeru Varaždinskih Toplica. Ulaskom u njoj oštri nepregledni desni zavoj, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na kolniku, izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela ulijevo van kolnika, te je prednjim dijelom vozila udarila u betonsku dvorišnu ogradu. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobio 63-godišnji putnik iz vozila. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, dok će se njegove ozlijede okvalificirati naknadno.

U subotu, 11. ožujka oko 17.00 sati, u mjestu Seljanec, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 62-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0.72 promila upravljao osobnim vozilom iz smjera Margečana u smjeru Bele. Zbog ne držanja sredine obilježene prometne trake izašao je desno u cestovni jarak, gdje je sa prednjim dijelom svojeg vozila udario u betonsku cijev cestovnog jarka i prevrnuo se vozilom na krov. U prometnoj nesreći 62-godišnjak je zadobio ozlijede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.