Alkohol krivac u prometnoj nesreći kod Sajmišne ulice u okretanju automobila

| 15.11.2021. u 11:47h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 13. studenog oko 10.30 sati u Novom Marofu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je Zagorskom ulicom upravljao 62-godišnjak. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se istom približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake. Tom prilikom je prednjim djelom vozila udario u 87-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 13. studenog oko 11.45 sati u Novom Marofu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Biciklom je upravljao mladić starosti 18 godina. Upravljao je obilježenim parkiralištem i započeo preskakati biciklom metalni lanac kojom prilikom je stražnjim kotačem bicikla zahvatio lanac i izgubio nadzor nad upravljanjem bicikla, te pao na nogostup. Uslijed pada je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 14. studenog u 1.55 sati u Sajmišnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.32 g/kg i za vrijeme do je bio isključen iz prometa upravljao 26-godišnjak. Upravljao je sajmišnom ulicom i brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je u zavoju vozilom sišao s kolnika na meki teren i prednjim djelom vozila udario u betonsku privremenu razdvajajuću ogradu, nakon čega se vozilo okrenulo na krov i udarilo u navoženi građevinski otpad. Vozač je tom prilikom zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.


Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to devet prometnih nesreća sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 209 prekršaja.