Prometna nesreća u Možđencu završila prevrtanjem auta na krov

VV | 23.1.2023. u 18:15h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 20. siječnja oko 15.45 sati u mjestu Možđenec, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 39 godine upravljala je osobnim vozilom dionicom državne ceste D-22 iz smjera Ljubeščice u smjeru Novog Marofa. Dolaskom do njoj desnog zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, nastavila je vožnju ravno te je sišla vozilom ulijevo van kolnika na travnatu površinu i prednjim djelom vozila udarila u kanal oborinskih voda, uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. U prometnoj nesreći ozlijeđena je 39-godišnjakinja te njeni putnici iz vozila, žena starosti 66 godina i dvoje djece starosti 9 i 13 godina. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 21. siječnja oko 23.40 sati u Vinogradskoj ulici u Ludbregu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 47 godine upravljala je osobnim vozilom iz Vinogradske ulice u smjeru Koprivničke ulice. Dolaskom do nizbrdice i nepreglednog zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela udesno van kolnika u kanal oborinskih voda, kojom prilikom je prednjim djelom vozila udarila u zemljani nasip kanala uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica, te njeni putnici iz vozila, 51-godišnjak i 21-godišnjakinja. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 22. siječnja oko 02.15 sati u Ulici Ljudevita Gaja u Cestici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 19 godine pod utjecajem alkohola od 0,57 promila upravljao je osobnim vozilom. Pri izlasku iz lijevog zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja te je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio ulijevo van kolnika u dvorište, gdje je prednjim djelom vozila udario u prednji lijevi dio u dvorištu parkiranog teretnog automobila. U prometnoj nesreći 19-godišnjak je zadobio lakše tjelesne ozlijede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin.