Prometna nesreća pored Ludbrega: ozlijeđeno dvoje odraslih i troje djece, svi su prevezeni u OBV

VV | 18.12.2022. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju, 18. prosinca oko 10 sati između Poljanca i Hrastovskog, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, javlja PU Varaždinska.

Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom lokalnom cestom iz smjera Poljanca u smjeru Hrastovskog. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-24, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u  raskrižje, a da nije propustio vozila koja su se kretala navedenom cestom. Zbog toga je na desnu bočnu stranu njegovog vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je državnom cestom iz smjera Slanja u smjeru Ludbrega, upravljala 28-godišnjakinja. Uslijed udara, oba su vozila sletjela s ceste na poljoprivrednu površinu, gdje se vozilo 33-godišnjaka prevrnulo na bok.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te dijete iz vozila vozača u dobi od jedne godine i dvoje djece iz vozila vozačice u dobi od 3 i 6 godina. Svi ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

- I ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska, poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji - stoji u priopćenju Policije.