Prometna nesreća na A4 autocesti kod Brezničkog Huma, ozlijeđene dvije osobe

vv | 15.7.2024. u 10:42h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 12. srpnja, oko 16.15 sati, u Ulici braće Radića u Jalkovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Žena starosti 52 godine upravljala je osobnim automobilom. Ona se vozilom nije kretala sredinom svoje prometne trake, vozilom je prešla u lijevo na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te je prednjim dijelom vozila udarila u prednji dio osobnog automobila kojim je upravljao 64-godišnjak. Od udara osobni automobil 64-godišnjaka je odbačen unazad kojom prilikom je zadnjim dijelom udario u prednji dio osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljao 39-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijeđeni su 52-godišnjakinja i 64-godišnjak. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U petak, 12. srpnja, oko 15.40 sati, u Ludbreškoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 17 godina upravljao je biciklom bez zaštitne kacige te je nepropisno prevozio 16-godišnjaka na upravljaču bicikla. Dolaskom do raskrižja sa Ludbreškom ulicom, 17-godišnjak se nije zaustavio na prometni znak stop-obavezno zaustavljanje, biciklom je ušao u raskrižje a da nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg lijevog dijela automobila u prednji dio bicikla. Od udara 17 i 16-godišnjak su pali na kolnik kojom prilikom je 16-godišnjak zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 13. srpnja, oko 10 sati, u ulici Antuna Mihanovića u Novom Marofu, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 55 godina upravljao je mopedom nogostupom. On se pokušao polukružno okrenuti mopedom u lijevo da bi u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i zajedno sa 56-godišnjom putnicom pao na tlo. Pritom su ozlijeđenim. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 13. srpnja, oko 10 sati, na autocesti A4 kod Brezničkog Huma, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 55 godina upravljao je osobnim automobilom iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. On brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem, nakon čega je došlo do rotacije i poprečnog zanošenja vozila po kolniku u desnu stranu i slijetanja van kolnika na zemljanu površinu, nakon čega je automobil udario u zaštitnu žičanu ogradu. U prometnoj nesreći ozlijeđene su njegove putnice iz vozila, 49 i 54-godišnjakinja. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 14. srpnja, oko 15 sati, u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 24 godine upravljala je motociklom. Ona brzinu kretanja svog vozila nije prilagodila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je izgubila kontrolu nad motociklom i pala na kolnik. Medicinsku pomoć je zatražila naknadno u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.