Prodavala dječja kolica preko interneta, na kraju izgubila preko 2000 kuna s računa

VV | 6.9.2021. u 21:20h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 38-godišnjakinje, kojom prijavljuje da je prevarena prilikom Internet prodaje.

Kako je prijavljeno, ista je putem oglasnika objavila prodaju dječje guralice, te joj se preko aplikacije za komunikaciju na mobitelu javila nepoznata osoba, kojom prilikom su dogovorili prodaju na način da je nepoznati počinitelj poslao 38-godišnjakinji link u kojem je bilo vidljivo da je uplaćen traženi iznos uz uvjet da je potrebno da prodavateljica mora upisati podatke sa svoje kartice banke kako bi transakcija mogla biti provedena.

Nakon što je upisala i pokušala poslati javila joj se greška, te je obaviještena porukom banke da su joj sa računa izvršene dvije uplate na nepoznati račun. Materijalna šteta procjenjuje se na više od dvije tisuće kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ovom prilikom skrećemo pozornost svim građanima da prilikom prodaje nikako ne upisuju CVC/CVV broj svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na račun, kupcu treba dati samo IBAN, ime i prezime! - javljaju iz PU varaždinske.