Prijetio roditeljima, ali sudu je olakotna okolnost to što je - bio pijan Foto: Ilustracija

Prijetio roditeljima, ali sudu je olakotna okolnost to što je - bio pijan

vv | 23.4.2024. u 18:41h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 18. travnja 2024., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1984.) oglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

Okrivljenik je oglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju 2023. godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika. U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora.

Označeno u