Prevario Zlatka Ivankovića i privlastio si oko 8,2 milijuna kuna

vv | 2.1.2024. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika

U tijeku je sudski kazneni proces na Županijskom sudu u Varaždinu protiv Slavena Gajera (45) zbog zloporabe i gospodarskog kriminala, a tiče se izgradnje pogona za proizvodnju biodizela, sada već davne 2007. godine. Posao je to koji su pokušali pokrenuti Zlatko Ivanković, brat poznatijeg varaždinskog nogometnog stratega Branka Ivankovića, koji je u to doba bio trener juniora Slaven Belupa i voditelja Gradskog stadiona u Koprivnici Branka Juriše koji je preminuo 2021.

Njih dvojica su u 2007. godini udružili snage i namjeravali su pokrenuti pogon za proizvodnju biodizela u napuštenoj tvornici kvasca u Koprivnici za što su tada, preko Hypo leasinga, uspjeli osigurati oko 16 milijuna kuna. Juriša i Ivanković su preko Slavena Gajera, direktora tvrtke Interplast u Sesvetama koji je u stečaju, trebali nabaviti opremu za tvornicu biodizela, ali već u samom startu je sve krenulo po krivu, a sam projekt nikada nije zaživio. Imovina Ivankovića i Juriše je postala dio spora te je u jednom trenutku čak i stan Branka Ivankovića bio u ovrsi.

Optužnica iz 2021. godine

U 2021. godini je objavljena optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu koja tereti Gajera da je u svibnju 2007. sklopio ugovor kojim se obvezao varaždinskoj tvrtki Biona obaviti isporuku i montažu postrojenja za proizvodnju biodizela u Koprivnici za cijenu od oko 17 milijuna kuna.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...