Pretražili kuću 66-godišnjaka u Sračincu pa pronašli automatsku pušku Foto: VV arhiva / ilustracija

Pretražili kuću 66-godišnjaka u Sračincu pa pronašli automatsku pušku

I.D./Varaždinske vijesti | 13.2.2019. u 10:51h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 12. veljače, policijski službenici Policijske postaje Varaždin su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, pretražili kuću i druge prostorije u Sračincu kojima se koristi muškarac starosti 66 godina.

- Tom prilikom je pronađena jedna automatska puška s pripadajućim spremnikom za streljivo. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" - izvijestili su iz varaždinske policije.

- Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta "Manje oružja – manje tragedija", mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo - podsjećaju iz policije.