Preko interneta uplatio za "Audi", no ostao i bez auta i bez 10.000 eura

M.P./Varaždinske vijesti | 2.6.2016. u 10:33h | Objavljeno u Crna kronika

Iz PU međimurske izvijestili su o novom slučaju prijevare putem interneta.

Sredinom prosinca prošle godine, 30-godišnjak s područja Međimurske županije putem internetske stranice privatne auto kuće u Republici Njemačkoj uplatio je iznos od desetak tisuća eura za kupnju "Audija".

No, budući da mu automobil do danas nije isporučen, a niti mu je vraćen novac, 30-godišnjak je zaključio da je prevaren te je događaj prijavio policiji koja intenzivno traga za počiniteljem.

Iz PU međimurske ovim pozivaju građane na oprez.

- Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezni i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase. Posebno ako kupujete skuplje stvari od nepoznatih osoba koje vam ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari - navode iz policije.

Slučajeve prijevare građani mogu prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak.

- O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje - savjetuju.