Predstavila se kao medicinska sestra i okrala 80-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna Foto: Ilustracija

Predstavila se kao medicinska sestra i okrala 80-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 30.1.2020. u 14:10h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 29. siječnja oko 11.30 sati u Možđencu, nepoznata je žena okrala 80-godišnjakinju. Navedena je došla u kuću oštećene predstavivši se kao medicinska sestra, ušla u spavaću sobu oštećene i stavila joj na leđa aparat za masažu te pritom iz njezinog novčanika otuđila iznos od nekoliko tisuća kuna. Nakon toga se žurno udaljila iz kuće, gdje ju je u osobnom vozilu čekao muškarac te su se odvezli u nepoznato.

Policija savjetuje građanima: Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, provjerite identitet osoba i ne nasjedajte na njihove titule! Ukoliko ste sami kod kuće, nikada to ne naglašavajte i pozovite nekog od susjeda da vam se pridruži. Zapišite karakteristike i registraciju vozila u kojem su sumnjive osobe došle, pokušajte zapamtiti izgled i karakteristike osobe koja vas je posjetila te u slučaju sumnje odmah nazovite 192.

Tijekom noći 28./29. siječnja u Kućanskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u poslovni objekt kojim se koriste dva poduzeća sa sjedištem u Varaždinu, odnosno u Zagrebu i iz prostorija jednog od poduzeća otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. 

Označeno u