POŽARI U Đurinovcu stradale svinje i pilići, u Hrastovljanu gorjelo u tvrtki za obradu drva Foto: VV arhiva / ilustracija

POŽARI U Đurinovcu stradale svinje i pilići, u Hrastovljanu gorjelo u tvrtki za obradu drva

Varaždinske vijesti | 5.2.2024. u 12:05h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 2. veljače u mjestu Đurinovec, izbio je požar u staji u vlasništvu 63-godišnjaka.

- Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed zapaljenja slamnate stelje i papira u gajbi za piliće prilikom grijanja iste infracrvenom žaruljom, a gdje je došlo do širenja požara po cijeloj staji te nagorijevanja unutrašnjosti iste i uginuća nekoliko svinja i pilića - izvijestili su iz policije.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2.500 eura. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava Visoko, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

U vremenu od 2. do 4. veljače, izbio je požar u poduzeću u Hrastovljanu.

- Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u prostoru komore za tehnološku obradu drveta, prilikom termičke obrade drveta jasena koja se obavlja na 210 stupnjeva celzijeva, pri čemu se zapalila drvena masa, odnosno daske koje su bile naslagane na palete. Požar su ugasili zaposlenici poduzeća uključivanjem sistema za ovlaživanje drveta, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 7.000 eura - naveli su iz policije.