Posebna regulacija prometa u Varaždinu u povodu Svih svetih

D.P./Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 09:43h | Objavljeno u Crna kronika

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, tijekom vikenda, a posebno 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenog, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Županije varaždinske.

Vezano uz navedeno, iz varaždinske policije skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

Također mole građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu.

- S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja sa ulicom Gustava Krkleca do raskrižja sa ulicom Franje Račkog) biti će povremeno zatvoren te će promet odvijati obilaznim pravcima - poručili su iz PU varaždinske.

Za potrebe parkiranja vozila kod Varaždinskog i Biškupečkog groblja na dan Svih svetih biti će omogućeno parkiranje na vanjskom parkirališnom prostoru obližnjih trgovačkih centara, a kod groblja u mjestu Biškupec i prostor auto-sajma Autokluba Varteks iz smjera Gospodarske ulice.

Od ponedjeljka, 30. listopada od 12 sati do 1. studenog do 6 sati u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova promet lokalnom cestom 25 170 do groblja bit će određen za jednosmjerni promet u smjeru groblja.

U srijedu, 1. studenog od 6 do 18 sati u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova (LC 25170) do raskrižja s ulicom Ivanuševac bit će zatvoren za promet motornih vozila, dok će dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova (LC 25170) od raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Antuna Mihanovića i dio ulice Ivanuševec i odvojka ulice Stjepana Vukovića od raskrižja s ulicom Augusta Cesarca do raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića biti određen za jednosmjerni promet od groblja u smjeru ulice Stjepana Vukovića.

Istog dana, kod groblja u Kamenici, dio nerazvrstane ceste od raskrižja s lokalnom cestom 25 106 prema groblju odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će se dio nerazvrstane ceste u Žarovnici također odrediti za jednosmjerni promet od groblja do raskrižja sa županijskom cestom 2 057 kod osnovne škole.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, na sam blagdan, 1. studenog u zoni groblja u Lepoglavi – dio ulice Eugena Kvaternika od raskrižja s ulicom Ivana Mažuranića do raskrižja s odvojkom ulice Eugena Kvaternika i dio lokalne ceste 25202 kroz Vulišinec prema groblju, odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će dio nerazvrstane ceste kroz Vulišinec od groblja, također biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Ivana Mažuranića.

U zoni groblja u Vidovcu dio Noviške ulice od raskrižja s Trgom svetog Vida do groblja u smjeru naselja Nova Ves Petrijanečka biti će određen za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će dio nerazvrstanih cesta od groblja također biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Kralja Bele IV i Varaždinske ulice.

Ovom prilikom iz policije također skreću pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Vezano uz navedeno, upućujemo na slijedeće mjere opreza:

  • prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
  • ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
  • zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
  • vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
  • ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Također pozivaju građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. Ujedno mole građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Označeno u