Posebna regulacija prometa u Varaždinu u povodu Svih svetih

D.P./Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 09:43h | Objavljeno u Crna kronika

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, tijekom vikenda, a posebno 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenog, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Županije varaždinske.

Vezano uz navedeno, iz varaždinske policije skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

Također mole građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu.

- S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja sa ulicom Gustava Krkleca do raskrižja sa ulicom Franje Račkog) biti će povremeno zatvoren te će promet odvijati obilaznim pravcima - poručili su iz PU varaždinske.

Za potrebe parkiranja vozila kod Varaždinskog i Biškupečkog groblja na dan Svih svetih biti će omogućeno parkiranje na vanjskom parkirališnom prostoru obližnjih trgovačkih centara, a kod groblja u mjestu Biškupec i prostor auto-sajma Autokluba Varteks iz smjera Gospodarske ulice.

Od ponedjeljka, 30. listopada od 12 sati do 1. studenog do 6 sati u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova promet lokalnom cestom 25 170 do groblja bit će određen za jednosmjerni promet u smjeru groblja.

U srijedu, 1. studenog od 6 do 18 sati u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova (LC 25170) do raskrižja s ulicom Ivanuševac bit će zatvoren za promet motornih vozila, dok će dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova (LC 25170) od raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Antuna Mihanovića i dio ulice Ivanuševec i odvojka ulice Stjepana Vukovića od raskrižja s ulicom Augusta Cesarca do raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića biti određen za jednosmjerni promet od groblja u smjeru ulice Stjepana Vukovića.

Istog dana, kod groblja u Kamenici, dio nerazvrstane ceste od raskrižja s lokalnom cestom 25 106 prema groblju odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će se dio nerazvrstane ceste u Žarovnici također odrediti za jednosmjerni promet od groblja do raskrižja sa županijskom cestom 2 057 kod osnovne škole.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, na sam blagdan, 1. studenog u zoni groblja u Lepoglavi – dio ulice Eugena Kvaternika od raskrižja s ulicom Ivana Mažuranića do raskrižja s odvojkom ulice Eugena Kvaternika i dio lokalne ceste 25202 kroz Vulišinec prema groblju, odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će dio nerazvrstane ceste kroz Vulišinec od groblja, također biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Ivana Mažuranića.

U zoni groblja u Vidovcu dio Noviške ulice od raskrižja s Trgom svetog Vida do groblja u smjeru naselja Nova Ves Petrijanečka biti će određen za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će dio nerazvrstanih cesta od groblja također biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Kralja Bele IV i Varaždinske ulice.

Ovom prilikom iz policije također skreću pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Vezano uz navedeno, upućujemo na slijedeće mjere opreza:

  • prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
  • ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
  • zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
  • vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
  • ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Također pozivaju građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. Ujedno mole građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci