Ponudio se da bude posrednik pri kupnji kuće pa nestao s nekoliko desetaka tisuća kuna Foto: VV arhiva / ilustracija

Ponudio se da bude posrednik pri kupnji kuće pa nestao s nekoliko desetaka tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 8.6.2020. u 17:13h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 20-godišnjaka da ga je prevario 33-godišnjak.

- Prema prijavi, navedeni se ponudio oštećenom i njegovoj majci kao posrednik pri kupnji kuće za koju su bili zainteresirani te ponudio rješavanje navodnog duga za kuću u jednoj banci. U svrhu rješavanja dugovanja u banci i troškova, u dva je navrata od oštećenih preuzeo ukupno više desetaka tisuća kuna, iako nije imao namjeru pomoći pri realizaciji kupoprodaje niti postoji dugovanje za kuću. Novac je zadržao za sebe te ga na višekratne zahtjeve oštećenih, nje vratio do dana prijave. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela - izvijestila je PU varaždinska.

U subotu, 6. lipnja od 0.30 do 8.15 sati, u Ulici Juraja Križanića u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u osobnog vozilo u vlasništvu 25-godišnjakinje i otuđio prijenosno računalo. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 7. lipnja, na poljskom predjelu zvanom Smrečje u Hrašćici, nepoznati je počinitelj provalio u drvenu vikend kuću u vlasništvu 58-godišnjaka i otuđio nekoliko ribičkih štapova. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja navedenog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je 8 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Svetom Đurđu, Gornjem Knegincu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a riječ je o događajima vezanim viku i galamu te naročito drsko i nepristojno ponašanje.

Označeno u