Policija zaustavila dvojicu vozača s 2,8 promila, odvedeni na triježnjenje Foto: ilustracija

Policija zaustavila dvojicu vozača s 2,8 promila, odvedeni na triježnjenje

I.D./Varaždinske vijesti | 14.8.2019. u 11:34h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 13. kolovoza u 12.20 sati u Poljancu na državnoj cesti D-2, policijski službenici Policijske policije Ludbreg zaustavili su moped kojim je pod utjecajem alkohola od 2.83 g/kg upravljao 35-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv vozača mopeda policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog, a propisana novčana kazna za takav prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola je od deset do dvadeset tisuća kuna, uz obaveznu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije od 6 mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Također jučer, u 17.55 sati, u Draškoviću su policijski službenici Policijske policije Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.85 g/kg upravljao 34-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Novi Marof te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv vozača policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog, a propisana novčana kazna za takav prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola je od deset do dvadeset tisuća kuna i obavezna zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije od 6 mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Označeno u