Policija ulovila srednjoškolce dok su se drogirali za vrijeme nastave

vv | 12.12.2023. u 20:38h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici PU varaždinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 16, 17 i 18-godišnjakom koji su u jednoj od srednjih škola u Varaždinu za vrijeme nastave konzumirali opojna sredstva, drogu amfetamin.

Prilikom zaticanja 18-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao pvc prozirnu vrećicu sa sadržajem bijele praškasto-gumenaste tvari nalik na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na drogu amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske također su u ponedjeljak, 11. prosinca, temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu biljke indijske konoplje, prozirnu pvc vrečicu sa sadržajem sasušene zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Istog dana policijski službenici Policijske uprave varaždinske su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazi bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj.

Sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani.