Policija ulovila 41-godišnjaka s većim količinama zabranjenih droga

| 1.8.2022. u 12:09h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u subotu, 30. srpnja oko 20.25 sati u Globočecu Ludbreškom u kontroli prometa zaustavili su osobno vozilo, kojom prilikom su utvrdili kako vozilom upravlja vozač starosti 41 godinu iz Varaždina. Provjerama i pregledom vozila su primijećene dvije metalne posude sumnjivog sadržaja, nakon čega je isti priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je provedena pretraga automobila, stana i drugih pripadajućih prostorija koje isti koristi, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu.

Pretragama je pronađeno kako se u metalnim kutijama nalazi četrnaest komada paketića sa sadržajem materije nalik na drogu amfetamin ukupne težine 77.8 grama, šest paketića sa sadržajem smeđe materije nalik na drogu Hašiš ukupne težine 31.1 gram, četiri smotuljaka sa sadržajem materije nalik na drogu amfetamin ukupne težine 3.2 grama, te 3 i pol tablete sa oznakom VIP nalik na drogu MDMA, bijela materija nalik na drogu amfetamin ukupne težine 345.8 grama, bijela praškasta materija bez karakterističnog mirisa ukupne težine 295 grama, jedna precizna digitalna vaga i novčani iznos od više tisuća kuna i više stotina eura. Obzirom na količinu i način pakiranja pronađenih i oduzetih predmeta isti su bili namijenjeni preprodaji raznih vrsta droga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Označeno u