Policija u Tuhovcu zaustavila 27-godišnjeg vozača koji je bio na kokainu

VV | 29.12.2021. u 17:22h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 28. prosinca u 18.40 sati u Tuhovcu, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao mladić starosti 27 godina.

- Prilikom postupanja dragovoljno je policijskim službenicima predao dva pvc smotuljka sa sadržajem bijele praškaste materije nalik na drogu kokain ukupne težine 1.8 grama. Nadzorom je vozač testiran na droge, kojom prilikom je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem narkotika. Preliminarnim ispitivanjem oduzete materije utvrđeno je kako se radi o drogi kokain - priopćili su iz policije.

Priveden je u prostorije Policijske postaje Novi Marof na kriminalističko istraživanje. Nakon kriminalističkog istraživanja protiv okrivljenog policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kojim mu prijeti novčana kazna do 20.000 kuna i kazna zatvora do 90 dana.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv okrivljenog podnijeti je Prekršajni nalog, kojim je predviđena novčana kazna do 20.000 kuna, 60 dana zatvora, 6 prekršajnih negativnih bodova i 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima.

Označeno u