Policija u kontroli zaustavila višestrukog kršitelja zakona o sigurnosti u prometu i oduzela mu vozilo

VV | 5.7.2023. u 14:00h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 3. srpnja, oko 21,30 sati u mjestu Poljanec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak. Vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju ili stručnom pregledu, odnosno uzimanju krvi i urina radi
testiranja na drogu. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1386 eura, tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, 6 negativnih bodova te će biti upućen na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

U utorak, 4. srpnja, oko 10,00 sati u Ulici braće Radića u Varaždinu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, te u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta upravljao 26-godišnjak. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priveden je u PP Varaždin. Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Nakon prekršajne obrade doveden je sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od 8 dana zatvora.

U utorak, 4. srpnja, oko 19,25 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, u kontroli prometa zaustavljen je moped kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i bez zaštitne kacige upravljao 18-godišnjak. Prilikom policijskog postupanja policijskim službenicima dragovoljno je predao pvc vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije nalik na marihuanu težine 1,2 grama. Priveden je u PPRP Varaždin te je protiv njega podnesen optužni prijedlog.

U utorak, 4. srpnja oko 23,25 sati u Hallerovoj aleji u Varaždinu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 0.76 promila upravljao 26-godišnjak. Prilikom policijskog postupanja isti je policijskim službenicima dragovoljno predao pvc vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije nalik na marihuanu težine 0,6 grama. Priveden je u PP Varaždin te je protiv njega podnesen optužni prijedlog.