Policija tijekom vikenda utvrdila 99 prometnih prekrašaja, najavili daljnje kontrole Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija tijekom vikenda utvrdila 99 prometnih prekrašaja, najavili daljnje kontrole

Varaždinske vijesti | 28.6.2021. u 18:45h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 25. do 28. lipnja (petak/nedjelja) na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane i 31 ostali prekršaj, odnosno sveukupno je utvrđeno 99 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.07 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 117 km/h.

- Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen do dovođenja na Općinski sud u Varaždinu - naveli su iz policije.

- Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača - dodali su iz PU varaždinske.