Obačeno streljivo raznih kalibara i ručna bomba Foto: PU Varaždinska

Policija pronašla 270 komada streljiva raznih kalibara i ručnu bombu

| 22.4.2020. u 08:44h | Objavljeno u Crna kronika

Proteklog su tjedna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske postupali prema dojavama o pronalasku odbačenog oružja i streljiva. U četvrtak, 16. travnja u Ludbregu, uz rijeku Bednju, pronađena je odbačena ručna bomba u vrlo lošem stanju, koju su policijski službenici protueksplozijske zaštite, uz prethodno poduzete sve mjere osiguranja, uništili na mjestu pronalaska.

U nedjelju, 19. travnja u Breznici, uz rijeku Lonju, pronađena je odbačena vrećica sa 270 komada streljiva raznih kalibara, koju su policijski službenici izuzeli i pohranili do uništenja. Iz PU Varaždinske ponovno skreću pozornost građanima da i dalje bez straha od ikakve sankcije mogu policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju, uz napomenu da isto ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli navedeno.

Nikako se takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne bi smjelo kao u navedenim slučajevima, ostavljati u prirodi ili drugim dostupnim mjestima, kako ne bi došlo do stradavanja djece i ljudi te drugih neželjenih posljedica. Građane koji pronađu odbačene predmete vojnog porijekla, molimo da iste ne diraju, već da o pronalasku žurno obavijeste policiju.