Policija prekinula tučnjavu desetorice, dvojica se oglušila, jedan napao policajca Foto: Ilustracija

Policija prekinula tučnjavu desetorice, dvojica se oglušila, jedan napao policajca

VV | 2.11.2020. u 19:21h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 30. listopada oko 22.30 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, uočili su tučnjavu desetak osoba ispred jednog ugostiteljskog objekta u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu.

Policijski su službenici pristupili skupini i izdali naredbe sudionicima da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, na što su s tučnjavom prestali svi osim dvojice muškaraca starosti 38 i 43 godine. Navedenima su policajci ponovno izdali naredbe te su prestali s tučnjavom, ali su se nastavili međusobno vrijeđati i vikati jedan na drugog. Policajci su stali između njih dvoje kako bi ih razdvojili i spriječili eventualni nastavak tučnjave, na što je 38-godišnjak naglo krenuo prema 43-godišnjaku, odgurnuvši pritom jednog od policijskih službenika te zatvorenom šakom udario drugog policijskog službenika u stražnji dio glave.

Isti je potom uz uporabu sredstava prisile, savladan te su mu na ruke stavljena sredstva za vezivanje. U trenutku kad je jedan policijski službenik istome stavljao sredstva za vezivanje, 43-godišnjak je krenuo prema 38-godišnjaku, u čemu je spriječen po drugom policijskom službeniku. Obojica su privedena u Policijsku upravu varaždinsku gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je 43-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 0.64 g/kg, a 38-godišnjak od 1.17 g/kg.

Također su isti pregledani od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da 38-godišnjak nije zadobio ozljede prilikom uporabe sredstava prisile dok je 43-godišnak zadobio lakše ozljede u vidu površinske ogrebotine leđa, podlaktice i čela, a koje ozljede nisu nastale uslijed primjene sredstava prisile. Kako je utvrđeno pregledom, jedan policijski službenik je zadobio ozljedu u vidu kontuzije stražnjeg dijela glave.

Obojica muškaraca su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njih će se podnijeti prijava za narušavanje javnog reda i mira. Također, nad 38-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Kako je utvrđeno da je jedan od sudionika tučnjave bio i 58-godišnji muškarac, koji se po dolasku policijskih službenika udaljio s mjesta događaja, isti je naknadno pronađen i doveden u Policijsku upravu varaždinsku. Navedeni je nakon obavljenog obavijesnog razgovora pušten kući, a protiv njega će se podnijeti prijava za narušavanje javnog reda i mira.