Policija nagradila vozačicu koja ima vozačku dozvolu od 1986. i nema evidentiran niti jedan prometni prekršaj

Varaždinske vijesti | 19.8.2022. u 09:59h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u četvrtak, 18. kolovoza, operativnu akciju „Pojas i mobitel“.

Za vrijeme trajanja akcije utvrđeno je ukupno 65 prekršaja, od čega 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te 20 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za vrijeme akcije u prometu je zatečena i uzorna vozačica Velimira Vitez koja posjeduje vozačku dozvolu od 1986. godine i od tada nema evidentiran niti jedan prometni prekršaj. Ista je od strane policijskih službenika darivana prigodnim poklon paketom. (prilog: foto)

Podsjećamo da prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, suvozača i putnika na stražnjim sjedištima te prekršaji nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje uporabom ruku, spadaju u skupinu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ te da se zbog istih prekršaja vrlo često događaju najteže posljedice u prometnim nesrećama. Koristimo priliku da zbog navedenog još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa vezano uz pojas i mobitel.