Policija mu zaustavila vozilo, a 24-godišnjak nakon toga u glavu udario policajca Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija mu zaustavila vozilo, a 24-godišnjak nakon toga u glavu udario policajca

I.D./Varaždinske vijesti | 3.12.2018. u 11:28h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 1. prosinca u 23.30 sati u Ulici Ivana Mažuranića u Varaždinu, prilikom uredovanja policijskih službenika u prometu zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak, dok su se u vozilu nalazila dvojica muškaraca starosti 30 i 23 godine.

- Prilikom postupanja policijskih službenika prema vozaču, 30-godišnji muškarac u vozilu je ometao postupanje policijskih službenika, te mu je u više navrata izdana naredba od strane policijski službenika da prestane sa činjenjem prekršaja, na što se isti oglušio, te su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile. U trenutku primjene tjelesne snage nad 30-godišnjakom, 24-godišnji vozač je udario u glavu policijskog službenika, te su policijski službenik i 30-godišnjak pali na kolnik. Nakon toga oboje su privedeni u policijsku postaju - izvijestili su iz varaždinske policije o ovom događaju.

U prostorije Policijske postaje Varaždin pozvana je ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Varaždin te je liječnik utvrdio da je policijski službenik zadobio ozljedu u vidu crvenila iza lijevog uha i ozljede prsta, dok 30-godišnjak kao ni 24-godišnjak nisu zadobili ozljede prilikom uporabe sredstava prisile.

Policijski službenici su nad osumnjičenima starosti 24 i 30 godina proveli kriminalističko istraživanje. Protiv 24-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Napad na službenu osobu, a protiv 30-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

Označeno u