Policija izvijestila o detaljima nesreće u kojoj je smrtno stradao 41-godišnji biciklist Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija izvijestila o detaljima nesreće u kojoj je smrtno stradao 41-godišnji biciklist

I.D./Varaždinske vijesti | 22.7.2019. u 11:51h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 21. srpnja oko 15.15 sati u Varaždinskoj ulici u Dubravi Križovljanskoj, smrtno je stradao 41-godišnji vozač bicikla.

- Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera graničnog prijelaza u smjeru Cestice. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju prometa, prednjim je dijelom vozila udario bicikl kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 41-godišnjak. Od siline udara, vozač bicikla je odbačen udesno van kolnika gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Osobno se vozilo nakon udara zanijelo u desno i udarilo prednjim dijelom u zaštitnu metalnu ogradu kanala. Uslijed udara u ogradu, vozilo je odbačeno na kolnik gdje je na isto naletjelo osobno vozilo kojim je u suprotnom smjeru upravljao 60-godišnjak. Tom je prilikom ozlijeđen 19-godišnji vozač koji je prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržan na liječenju. Smrt 41-godišnjaka konstatirala je liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, nakon čega je tijelo prevezeno na Odjel patologije iste Bolnice - izvijestili su danas iz policije o jučerašnjoj nesreći.

Očevid prometne nesreće je u suradnji s policijskim službenicima proveo zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu. Za vrijeme trajanja očevida, sve do 18.10 sati, navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet koji se stoga odvijao obilaznim pravcima.