Policija i ovog vikenda na cestama, posebna akcija u noći na nedjelju Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija i ovog vikenda na cestama, posebna akcija u noći na nedjelju

Varaždinske vijesti | 23.9.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

- Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine "četiri glavne ubojice u prometu" i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu - napomenuli su iz policije.

U noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna policijski službenici će na području Policijske uprave varaždinske ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

- Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji - poručili su iz PU varaždinske.