Pokušaj teškog ubojstva: Izudarali ga metalnom šipkom po glavi i tijelu pa mu uzeli novac Foto: ilustracija / Pixabay

Pokušaj teškog ubojstva: Izudarali ga metalnom šipkom po glavi i tijelu pa mu uzeli novac

Varaždinske vijesti | 27.5.2020. u 09:00h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1997. i 1993. godište) i rješenje o provođenju pripremnog postupka protiv maloljetnika (2004. godište) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva.

- Postoji osnovana sumnja da su dvije odrasle osobe i maloljetnik 21. svibnja 2020. u obiteljskoj kući u Hrastovljanu, u cilju da se usmrćivanjem oštećenika domognu njegovog novca kojeg je imao sa sobom, 23-godišnjak i maloljetnik metalnom šipkom zadali oštećeniku više snažnih udaraca po glavi i tijelu i time mu nanijeli tešku i po život opasnu ozljedu (višestruki prijelom lubanje), a za to vrijeme mu je 27-godišnjakinja uzela novčanik s neutvrđenim iznosom novca. Novac su uzeli i zadržali za sebe, a oštećenik je uspio pobjeći - priopćio je DORH.

>> Željeznim šipkama pretukli 51-godišnjaka te mu otuđili novčanik i ključeve osobnog vozila

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 23-godišnjaku i maloljetniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.