Podignuta optužnica protiv četvero okrivljenika za smrtno prebijanje Nine Čengića ispred Kulturane Foto: Ilustracija

Podignuta optužnica protiv četvero okrivljenika za smrtno prebijanje Nine Čengića ispred Kulturane

| 6.12.2021. u 20:11h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva. Kazna za tu točku Kaznenog zakona, ukoliko se proglase krivim, je najmanje 10 godina zatvora.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 29. svibnja 2021. oko 4:00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, postupajući iz osvete prema 35-godišnjaku zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili navedeno kazneno djelo.

Nakon što su policijski službenici otišli budući da im nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjeg  oštećenika na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom, u čemu su mu se pridružili i ostali okrivljenici koji su zadali oštećeniku brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati.

Oštećenik je, uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda preminuo 30. svibnja.