Podignuta optužnica protiv 70-godišnjaka za prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe Foto: Krešimir Đurić

Podignuta optužnica protiv 70-godišnjaka za prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe

vv | 14.4.2024. u 20:41h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 3. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 70-godišnjaka tereti se da je 21. listopada 2023., u Beretincu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (koncentracija od najmanje 1,30 promila) zbog čega je u desnom zavoju prešao cijelim vozilom na lijevu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila kojim je, naišavši iz suprotnog smjera, pravilno upravljao 84-godišnjak. U sudaru je na mjestu prometne nesreće preminula 78-godišnja suputnica u vozilu 84-godišnjaka koji je zadobio ozljede opasne po život i preminuo 16. prosinca 2023. u bolnici.

Državno odvjetništvo je, nakon prometne nesreće, odredilo okrivljeniku mjeru opreza oduzimanja vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilima, a u optužnici je predloženo produljenje navedene mjere opreza.