Podignuta optužnica protiv 56-godišnjaka koji je bombom skoro ubio 53-godišnjakinju

vv | 14.4.2024. u 18:40h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a.

Ludost u Svetom Križu: 55-godišnjak bacio eksplozivnu napravu u dvorište obiteljske kuće

Muškarac koji je bacio bombu u dvorištu kuće osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva

Okrivljenog 56-godišnjaka optužnicom se tereti da je 29. prosinca 2023., na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Sveti Križ, u kojoj je živio s 53-godišnjakinjom, u alkoholiziranom stanju aktivirao ručnu bombu koju je neovlašteno posjedovao i bacio ju na stepenište ispred ulaza u kuću gdje je tada bila 53-godišnjakinja pa je bomba eksplodirala i ozlijedila ju. Okrivljenog 56-godišnjaka tereti se i da je neovlašteno posjedovao još jednu ručnu bombu.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.