Podignuta optužnica protiv 28-godišnjakinje za ubojstvo izvanbračnog supruga Foto: Ilustracija

Podignuta optužnica protiv 28-godišnjakinje za ubojstvo izvanbračnog supruga

Varaždinske vijesti | 18.6.2018. u 21:09h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu 14. je lipnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva. 

Okrivljenicu se tereti da je 15. veljače u dnevnoj sobi obiteljske kuće u Goli, kuhinjskim nožem zadala dva uboda u prsni koš svog 46-godišnjeg izvanbračnog supruga i nanijela mu ubodnu ranu srca uslijed koje je oštećenik preminuo.

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Uz to, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. lipnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Naime, postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak 3. lipnja u obiteljskoj kući u Orehovcu, svojoj supruzi, nad kojom je već ranije počinio obiteljsko nasilje i upućivao joj prijetnje, zaprijetio joj da će ju ubiti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom kaznenog postupka.

Označeno u