Namamili ga preko društvene mreže, prijetili mu smrću i opljačkali ga Foto: Pixabay / ilustracija

Namamili ga preko društvene mreže, prijetili mu smrću i opljačkali ga

Varaždinske vijesti | 2.12.2022. u 09:44h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. studenog 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (2002., 1982. i 1995.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva i pomaganja u tom kaznenom djelu.

- Okrivljenike se tereti da su 22. kolovoza 2022., u Donjem Vratnu, postupajući prema prethodnom dogovoru, putem lažnog profila na društvenoj mreži na ime ženske osobe dogovorili susret s oštećenim 44-godišnjakom kojeg su dočekale 27-godišnjakinja i jedna maloljetna osoba te počele razgovor s njim, a u tom je trenutku oštećeniku prišao okrivljeni 40-godišnjak i mašući nožem zaprijetio da će ga ubiti ako im ne da novac. Oštećenik im je u strahu dao 400 kuna, a potom su mu obojica okrivljenika iz prednjeg džepa košulje istrgnuli i uzeli novčanik s novcem i mobitel (ukupna vrijednost oko 3.000 kuna) - navodi Županijsko državno odvjetništvo. 

Okrivljeni 20-godišnjak i 40-godišnjak se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Označeno u