PODEVČEVO Dvojac zgrabio ženu (75), gurnuo je na travu i ukrao novčanik

VV | 16.8.2021. u 17:26h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 15. kolovoza oko 8.40 sati u Podevčevu, nepoznati su počinitelji drsko okrali 75-godišnju ženu. Navedena se kretala pješke cestom te se u jednom trenutku kraj nje zaustavilo kombi vozilo. Iz kombija je izašao muškarac i zatražio pomoć za smjer kretanja za Beletinec. Za vrijeme kad mu je oštećena davala tražene informacije, do nje je došao drugi nepoznati muškarac iz istog vozila te zgrabio novčanik koji je držala ispod pazuha, nakon čega ju je uhvatio rukama za ramena i gurnuo u travu. Obojica su potom sjela u vozilo te se žurno udaljili s mjesta događaja, pri čemu su, nekoliko desetaka metara dalje odbacili novčanik. Napadnuta je žena prilikom pada zadobila oguljotine na ruci i nozi te joj je pružena medicinska pomoć po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 8. do 13. kolovoza u Imbriovcu Jalžabetskom, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 31-godišnjaka te otuđio razni zlatni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se dvadesetak tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 13. kolovoza u Donjem Knegincu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 44-godišnjakinje te otuđio iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 14. kolovoza tijekom jutarnjih sati, u Varaždin Bregu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 75-godišnjakinje te otuđio zlatni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Označeno u