Počelo suđenje Nataši Latković: Uzela 500.000 € i utajila porez!? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Počelo suđenje Nataši Latković: Uzela 500.000 € i utajila porez!?

vv | 16.9.2024. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Prošlog tjedna održano je prvo ročište na Županijskom sudu u Varaždinu, pred sutkinjom Mirnom Mavriček, u slučaju Nataše Latković koju se tereti da je 2019. i 2020. godine kao direktorica tvrtke Madena kreativa Prelog s računa u više navrata nezakonito podigla oko pola milijuna eura.

- Stavlja joj se na teret da je od 2. prosinca 2019. godine pa do 1. kolovoza 2020. godine u Varaždinu kao direktorica društva Madena kreativa iz Preloga bila dužna voditi poslovanje društva pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika te brinuti o njegovim gospodarskim interesima, ovlaštena da raspolaže sredstvima društvai koristeći se tim ovlastima protivno interesima društva uspjela sebi pribaviti sebi znatna protupravnu imovinsku korist s računa društva u više navrata u banci i bankomatu Erste banke u iznosu od 508.402,79 eura znajući da na njih nema pravo jer isplate nisu imale pokriće u dokumentaciji, a koji novac nije upotrijebila u poslovne svrhe društva, a također nije napravila povrat istih sredstava čime se okoristila za navedeni iznos, a za isti oštetila društvo Madena kreativa d.o.o. - istaknuto je u optužnici koju je pred sutkinjom pročitala državna odvjetnica.

ŽDO Varaždin smatra da je također utajila porez u iznosu 227.000 eura te da nije vodila poslovne knjige tvrtke kojoj je bila na čelu. Direktorica je sve poricala tijekom istrage navodeći kako je u to vrijeme imala privatnih problema zbog rastave braka, a na samom prvom ročištu ovog sudskog procesa izjasnila se da se ne osjeća krivim za što ju se tereti...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...