Počela kriminalistička istraga protiv vozača koji je usmrtio 66-godišnjakinju na autocesti A4

VV | 14.8.2023. u 17:38h | Objavljeno u Crna kronika

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u prethodnom postupku, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i prometno-tehničkim vještakom, sudjelovao u provođenju očevida prometne nesreće koja se dogodila 12. kolovoza 2023. oko 15:20 sati na autocesti A4 kod Varaždina.

FOTO U prometnoj nesreći na autocesti A4, na 33. kilometru kod čvora Varaždin, smrtno stradala 66-godišnjakinja

Izvanredno priopćenje policije: Alkohol odigrao ulogu u smrti 66-godišnjakinje

Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće je došlo na način da je hrvatski državljanin (1983.) upravljao osobnim automobilom iz smjera Zagreba pod utjecajem alkohola, uslijed kojeg je prešao vozilom na zaustavnu traku i prednjom stranom vozila udario u stražnju stranu zaustavljenog osobnog automobila u kojem je bila hrvatska državljanka (1957.). U prometnoj nesreći je 66-godišnjakinja zadobila teške ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće.

Državno odvjetništvo naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradale osobe i toksikološkog vještačenja sudionika nesreće te će se obaviti tehnički pregled vozila i pribaviti snimka video-nadzora mjesta nesreće, a poduzet će se i druge potrebne radnje u okviru kriminalističkog istraživanja radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka nesreće.