Platio dvostruko za igraću konzolu na lažni oglas, ostao bez 700 eura

VV | 31.1.2023. u 11:18h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 40-godišnjaka da je prevaren pri kupnji preko interneta.

On je u ponedjeljak, 30. siječnja, na jednom internetskom oglasniku pronašao oglas te s prodavateljem dogovorio kupnju igrače konzole s pripadajućim dodacima. Nakon što je uplatio traženi iznos, na autorizaciju plaćanja mu je ponovno stigao isti iznos, koji je, misleći da se radi o pogrešci kod prethodnog plaćanja, ponovno potvrdio. Kako poslije toga više nije mogao stupiti u kontakt s prodavateljem, obratio se službi za korisnike internetskog oglasnika, gdje mu je rečeno da se radi o lažnom oglasu.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 700 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Također, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su i prijavu 30-godišnjakinje da je prevarena pri prodaji preko interneta. Prema prijavi, ona je na jednom internetskom oglasniku oglasila prodaju trosjeda. Na oglas joj se putem whatsapp aplikacije javila nepoznata osoba da je zainteresirana za kupnju te da će se dostava i plaćanje obaviti kurirskom službom. Nakon što su dogovorili prodaju, nepoznati joj je počinitelj poslao poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jedne kurirske službe, dovodeći je u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate i to uz ostale podatke, broj kartice tekućeg računa i CVC/CVV broj, što je isti iskoristio te odmah obavio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 650 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.