Pješak, stradao na rođendan, pokopan, a vozačica ostala - doma

| 21.10.2024. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

U krugu ožalošćene supruge i ostalih članova obitelji, prijatelja, poznanika i sumještanina, prošlog je utorak pokopan Nenad F. (48) iz Svibovca Podravskog, koji je preminuo u varaždinskoj bolnici dva dana ranije, odnosno u nedjelju, 13 listopada, od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, koje se dogodila u blizini OŠ Srečinec u petak, svega sat prije ponoći i rođendana stradalog.

Do nesreće je došlo, kako je izvijestila policija, nakon što je 48-godišnjak pješak, koji se kretao južnim nogostupom Varaždinske ulice, započeo oko 22.55 sati prelaziti kolnik na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. U tom je trenutku na njega naletjelo osobno vozilo, kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Majerja upravljala 34-godišnjakinja Janja K. Pješak je uslijed udara vozilom odbačen na južnu prometnu traku, pri čemu je ozlijeđen pa je prebačen u Općoj bolnici Varaždin, gdje je u nedjelju preminuo.

- Nakon prouzročene prometne nesreće, vozačica je napustila mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestila policiju ni zdravstvenu ustanovu, niti pružila pomoć ozlijeđenoj osobi. Također je utvrđeno da je vozilom upravljala u vrijeme kad joj je vozačka dozvola ukinuta rješenjem PU varaždinske do 15. svibnja 2026. godine, izvijestili su iz PU.

Policijski službenici su naknadno pronašli vozilo i vozačicu na adresi stanovanja gdje je uhićena te po dovršenom kriminalističkom istraživanju predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Ne pružanje pomoći.- Današnjeg je dana dovedena na Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu te istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu, koja joj odredila istražni zatvor, izvijestila je policija pretprošle nedjelje.

No, iako joj je određen istražni zatvor, vozačica nije odvedena u prostore varaždinskoga zatvora, već je ostala u svom domu s elektronskom napravom za nadzor.

Zašto, pitali smo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, kao i varaždinski Županijski sud..

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...