Pijani vozači: Rekorder vikenda napuhao 2,32 promila, dvojici određen 10-dnevni pritvor

vv | 18.3.2024. u 11:41h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 15. ožujka oko 14.35 sati u ulici Stjepana Radića u Majerju, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao muškarac starosti 52 godina pod utjecajem alkohola od 1.45 promila, u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i kad mu je vozačka dozvola ukinuta. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Varaždin. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

U subotu, 16. ožujka oko 20.20 sat, u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 18-godišnjak u svojstvu mladog vozača pod utjecajem alkohola od 1.01 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 17. ožujka oko 00.45 sat, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljala 31-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 2.32 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, ista je privedena u PP Varaždin i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 17. ožujka oko 01.35 sati na istočnoj zaobilaznici u Varaždinu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao muškarac starosti 32 godina pod utjecajem alkohola od 1.92 promila i u vrijeme kad mu je pravomoćno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Varaždin. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

U ponedjeljak, 18. ožujka u 00.50 sati u Ulici Vladimira Nazora u Petrijancu, policijski su službenici zastavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.13 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 10 prometnih nesreća i to 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 66 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 8 prekršaja neregistriranog/tehnički neispravnog vozila te 83 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno su utvrđena 233 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.32 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 135 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 4 vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje, a 2 vozača su uhićena te dovedena na nadležni Općinski sud u Varaždinu.