Pijani mladić na parkiralištu slupao aute i udario u pješake, na kraju sletio s ceste u vinograd Foto: ilustracija

Pijani mladić na parkiralištu slupao aute i udario u pješake, na kraju sletio s ceste u vinograd

Varaždinske vijesti | 2.11.2021. u 11:40h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to deset prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 29. listopada oko 13.45 sati u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina upravljao 46-godišnjak. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je izgubio nadzor na vozilom i u zanošenju je sletio van kolnika i udario u cestovni jarak, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 31. listopada oko 00.45 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.

- Osobnim vozilom je neuređenim šljunčanim parkiralištem vožnjom unatrag upravljao 24-godišnjak. Vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.56 g/kg. Zadnjim djelom vozila je udario zadnji dio parkiranog vozila na parkiralištu, nakon čega je ponovno udario u zadnji dio drugog parkiranog vozila, nakon čega se polukružno okretao vozilom i nastavio vožnju u smjeru izlaza na kolnik Topličke ulice kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u pješake starosti 30, 19 i 17 godina, a koji su se nalazili na parkiralištu - priopćili su iz policije.

- Vozač osobnog vozila je napustio mjesto događaja i udaljio se u smjeru Varaždinskih Toplica. Dolaskom u Vrtlinovec, brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, uslijed čega je izgubio kontrolu nad vozilom i izletio van kolnika na zelenu površinu, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila i udara u nasad vinograda. U prometnoj nesreći ozljede je zadobio 24-godišnji vozač osobnog vozila i 17-godišnji pješak. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane - dodali su iz policije.