Pijane vožnje po Varaždinu završile uhićenjem 38-godišnjaka i 54-godišnjaka

VV | 21.3.2022. u 12:09h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 19. ožujka u 20.35 sati u ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao vozač starosti 38 godina. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.22 g/kg. Isti je zbog navedenog prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv vozača podnijeti je prekršajni nalog.

U nedjelju, 20. ožujka oko 18 sati u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao vozač starosti 54 godine. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.84 g/kg i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja. Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin, gdje je zadržan do otriježnjenja. Tijekom današnjeg dana, biti će doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

U nedjelju, 20. ožujka u 23.14 sati u ulici Frana Galovića u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao vozač starosti 38 godina. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.76 g/kg i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Ludbreg, gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv okrivljenog podnijeti je prekršajnu nalog.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća i to pet prometnih nesreća sa materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa  utvrđeno je ukupno 254 prekršaja.