Pijana vožnja bez vozačke u neosiguranom i neregistriranom autu koštat će 97 tisuća kuna

VV | 19.7.2021. u 12:11h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 17. srpnja u 1.18 sati u Bombellesovoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao muškarac starosti 38 godina. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg, neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja, a zbog čega ima izdano rješenje zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, kojim mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine. Zbog učestalih ponavljanja prometnih prekršaja i drastičnog narušavanja propisa o sigurnosti prometa od okrivljenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao. Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin. Okrivljeni je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja određen zatvor u trajanju do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 97000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 16 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 17. srpnja u 19.05 sati u mjestu Lančić, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 39-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.64 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja, a zbog čega ima izdano rješenje zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, kojim mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Okrivljeni je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje je nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje pušten na slobodu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 60000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 17. srpnja u 19.35 sati u Ivanečkom Naselju, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 24-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.14 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.

U nedjelju, 18. srpnja u 7.20 sati u Gornjem Martijancu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 31-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.76 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to devet prometnih nesreća sa materijalnom štetom i četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 122prekršaja.