Pijana 20-godišnjakinja sjela za volan i izazvala prometnu nesreću kod Oštrice

VV | 14.8.2023. u 11:07h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 12. kolovoza oko 1 sat, kod mjesta Oštrice, ozlijeđena je 20-godišnjakinja. Ona je kao mlada vozačica upravljala osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.71 promila, državnom cestom D-679, iz smjera Presečna u smjeru Možđenca. Dolaskom van naseljenog mjesta Oštrice, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubila je nadzor nad upravljačem, pri čemu se vozilo zanijelo te prednjim dijelom udarilo u dva betonska zaštitna bloka koja su se od siline udara prevrnula. Pritom je došlo do rotacije vozila na kolniku i ponovnog udara u jedan zaštitni blok, koji se od udarca pomaknuo. Vozilo se tom prilikom ponovno zarotiralo na kolniku te se zaustavilo na sredini kolničkih traka. Ozlijeđena je vozačica prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U petak, 11. kolovoza oko 13.35 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Djevojka u dobi od 22 godine upravljala je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Međimurske ulice iz smjera Podravske ulice u smjeru Čakovca. Dolaskom do raskrižja s Ludbreškom ulicom, započela je skretanje u lijevo u Ludbrešku ulicu na upaljenu zelenu dopunsku strelicu na semaforu za svoj smjer kretanja, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala kolnikom na koji se uključivala. Zbog toga je u prednji dio njezinog vozila, prednjim lijevim bočnim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je desnom prometnom trakom zapadnog kolničkog traka Međimurske ulice iz smjera Čakovca u smjeru Varaždina, upravljala 20-godišnjakinja, na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 20-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 13. kolovoza oko 14.30 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Državljanka Ukrajine starosti 64 godine upravljala je osobnim vozilom Trgom Matije Gupca u smjeru Trga Pavla Štoosa. Dolaskom do raskrižja sa Slavonskom i Bombellesovom ulicom, nije se zaustavila na prometni znak obavezno zaustavljanje, već je ušla u raskrižje, a da nije propustila sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. Pritom je na prednju lijevu bočnu stranu njezinog vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je Slavonskom ulicom u smjeru Bombellesove, upravljao 57-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 51-godišnja putnica iz vozila 57-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.