Pijan vrijeđao suprugu, koja ga je isprovocirala, pa kažnjen s 1.500 kn Foto: Ilustracija

Pijan vrijeđao suprugu, koja ga je isprovocirala, pa kažnjen s 1.500 kn

Varaždinske vijesti | 5.12.2019. u 08:25h | Objavljeno u Crna kronika

- Osjećam se krivim za prekršaj koji mi se stavlja na teret i priznajem djelo za  koje me se optužuje i ne tražim provođenje drugih dokaza - rekao je pred varaždinskim Općinskim sudom S.D. iz Ivanca, kojeg je zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 1.500 kuna, koja mu je umanjena za 300 kuna jer je jedan dan proveo u pritvoru.

Policijska postaja Ivanec podnijela je optužni prijedlog okrivljenika zbog osnovane sumnje da je 9. studenog u 23,20 sati na terasi ispred obiteljske kuće u Ivancu, bio psihički nasilan u obitelji na način što je pod utjecajem alkohola, 2,23 g/kg, pogrdnim riječima: smeće, govno, bitanga, govno te u svinjcu napravilo pa ti je govno u glavi, kurva i slično, vrijeđao suprugu.

- Točno je da sam na terasi ispred obiteljske kuće bio psihički nasilan prema supruzi. Bio sam pod utjecajem alkohola 2,23 g/kg i kada sam došao kući neprimjereno sam se ponašao i izgovorio sam pogrdne riječi za koje mi je sada žao. Obećavam da se takovo moje ponašanje više neće ponoviti - rekao je okrivljeni te napomenuo da ga je supruga isprovocirala i zbog toga sam je tako reagirao.