Pijan ko majka: U Varaždinu u pijanoj vožnji ulovljen 58-godišnjak s 2.74 promila alkohola u krvi Foto: Ilustracija

Pijan ko majka: U Varaždinu u pijanoj vožnji ulovljen 58-godišnjak s 2.74 promila alkohola u krvi

VV | 24.5.2021. u 13:55h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 23. svibnja oko 23 sati u Varaždinu je zaustavljeno osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.74 g/kg i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, upravljao 58-godišnjak. Isti kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ili drugi dokument za identifikaciju. Priveden je u Postaju prometne policije Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrežnjenja.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 8 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 197 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 31 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja i 2 prekršaja odbijanja testiranja na droge, 64 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 37 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.96 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 122 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a tri vozača su zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja.

U petak, 21. svibnja u 21 sat u Selniku je zaustavljeno osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.28 g/kg upravljao 47-godišnjak. Isti je priveden u Policijsku postaju Ivanec gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Označeno u