Petrići i Čehok na sudu: bivšeg gradonačelnika tuže zbog klevete i uvreda Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Petrići i Čehok na sudu: bivšeg gradonačelnika tuže zbog klevete i uvreda

Ivica Kruhoberec | 2.4.2023. u 17:48h | Objavljeno u Crna kronika

Hrvoje i Ana Petrić, odvjetnici i bivši varaždinski gradski vijećnici, zatim njihovo poduzeće Petrić i dr. te njihov otac Marijan, tuže Ivana Čehoka zbog klevete i uvrede koje bi na njihov račun izrekao bivši gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, odnosno tijekom emisije Otvoreni studio Varaždinske televizije. Nakon pet godina od podnošenja privatne tužbe, sada se primakao samom kraju, budući da su saslušani svjedoci, a još preostaje uvid u jedan spis.

Čehoka privatni tužitelji na koprivničkom Općinskom sudu terete da je na njihov račun “izrekao niz netočnih i neistinitih činjeničnih tvrdnji te uvredljivih izjava s očitom namjerom da ih jàvno ocrni i difamira te naruši njihov ugled, dignitet i diskreditira njihovu stručnost”.
Za privatne tužitelje nije sporna riječ ili pokoja rečenica, već cijelolupno Čehokovo izlaganje u sklopu točke dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina održane 27. svibnja 2019. godine, koja se izravno prenosila na YouTube-u. U privatnoj tužbi, naime, navode cijeli, petominutni istup tadašnjeg gradonačelnika u vezi angažmana Petrića od strane Grada Varaždina...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u