Petorka u Varaždinu "dilala" marihuanu i amfetamine, policija pronašla i cijeli arsenal oružja Foto: VV arhiva / ilustracija

Petorka u Varaždinu "dilala" marihuanu i amfetamine, policija pronašla i cijeli arsenal oružja

Varaždinske vijesti | 28.12.2019. u 11:13h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. prosinca, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnice protiv petero hrvatskih državljana (1970., 1981., 1980., 1995. i 1985. godište) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Okrivljenike se tereti da su od siječnja 2015. do rujna 2018. godine u Varaždinu i okolici, u nekoliko stotina navrata davali i prodavali drugim osobama drogu marihuanu i drogu amfetamin te ih držali kod sebe radi daljnje prodaje. Okrivljenog 49-godišnjaka tereti se da je u svom stanu u Varaždinu držao oružje čije držanje je zabranjeno, i to kratku strojnicu s pet spremnika i prigušivačem, dva pištolja sa spremnicima i prigušnicom i više od četiristo komada raznog streljiva - izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

U optužnici je predloženo da se okrivljenicima oduzme protupravno stečena imovinska korist u iznosu većem od 84.000 kuna.