Petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama u G. Voći, Luki Ludbreškoj i Majerju Foto: VV arhiva / ilustracija

Petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama u G. Voći, Luki Ludbreškoj i Majerju

Varaždinske vijesti | 18.5.2021. u 19:36h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o jučerašnjim prometnim nesrećama u kojima je ozlijeđeno pet osoba.

Jučer, 17. svibnja oko 6.10 sati u Gornjoj Voći u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 54 godine upravljao je neregistriranim i neosiguranim mopedom na tri kotača bez registarskih oznaka van naselja u predjelu „Lapornik“ nerazvrstanom makadamskom cestom. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.90 g/kg. Po ulasku u desni zavoj nije se kretao bliže desnom rubu kolnika i brzinu mopeda nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, te je mopedom sletio van kolnika u cestovni jarak, gdje se vozilo prevrnulo. Vozač je zadobio ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 17. svibnja u 13.45 sati u Luki Ludbreškoj u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je prije prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.59 g/kg upravljao je 27-godišnjak. Upravljao je iz smjera Hrženice u smjeru Luke Ludbreške. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom sletio van kolnika. Ozljede je zadobio vozač i suputnik, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 17. svibnja u 14 sati u Majerju u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom iz smjera Petrijanca u smjeru Sračinca upravljala žena starosti 40 godina. Dolaskom do raskrižja ulice Stjepana Radića i Radničke ulice nije prilagodila brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, te nije pravovremeno zaustavila vozilo i prednjim je djelom udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 50-godišnjak u istom smjeru, a koji je u tom trenutku bio zaustavljen zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Ozljede je zadobio vozač i suputnik u vozilu starosti 64 godine. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Označeno u