Pet osoba zadobile ozljede na prometnicama u županiji, u Očuri se prevrnuo traktor

VV | 2.7.2021. u 16:37h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 30. lipnja oko 12 sati na županijskoj cesti van naseljenog mjesta Grešćevina u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Biciklom je upravljao iz smjera Grešćevine u smjeru Donje Poljane. Zbog ne držanja bicikla sredinom obilježene prometne trake skrenuo je udesno van ceste i pao u cestovni jarak. Prilikom pada je zadobio ozljede, te je vozilom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 1. srpnja oko 9.30 sati u Bednjici u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Teretnim vozilom je lokalnom cestom upravljao mladić starosti 29 godina. Prilikom spuštanja u nizbrdici zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika, te se tom prilikom prevrnuo na lijevu stranu. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 1. srpnja oko 13.50 sati u Gornjem Knegincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.13 g/kg upravljao 31-godišnjak. Upravljao je Topličkom ulicom iz smjera Jalžabeta u smjeru Varaždina. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku uslijed čega je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 75-godišnjak, a koji se nepropisno uključivao u promet sa parkirališta jedne trgovine na kolnik. Uslijed udara vozilo je odbačeno u betonsku dvorišnu ogradu, dok je drugo vozilo odbačeno u polje. Vozač starosti 75 godina je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 1. srpnja oko 7.30 sati u Očuri u prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 55 godina upravljao je traktorom kojem je bila pridodana neregistrirana prikolica sa tovarom šljunka od osam tona. U kabini traktora se nalazio putnik starosti 16 godina. Prilikom spuštanja u nizbrdici u desnom oštrom zavoju traktorom se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, te je prednjim desnim kotačem naišao na uzvisinu kojom prilikom je došlo do prevrtanja traktora. Uslijed prevrtanja vozač i putnik su zadobili ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.